Jordmor

Birthe Ariansen

Birthe Ariansen

Jeg er jordmor av den gamle årgangen, har vært jordmor i 36 år. Å være jordmor er en livstil for meg. Det innebærer at mann, barn og barnebarn må støtte meg for at jeg får gjøre den beste jobben i verden.

De siste 20 årene har jeg vært på ABC og fått anledning til å jobbe med helhetlig omsorg
med svangerskap fødsel og barseltid. Suksessen med denne kontinuitetsmodellen innen fødselsomsorgen er at den fungerer for de fødende, partneren og for oss jordmødre.  Det handler om å få en relasjon til de man skal hjelpe på veien. Bygge tillitt og skape trygghet.

For å understøtte en fødende som vil føde fysiologisk, må man forandre fødemiljøet. Det
stedet hvor man vil legge egget sitt må oppleves som trygt. Fri flyt av fødselshormoner som hun/hen produsere selv, vil sørge gode rier og smertelindring under fødsel. Hjemmeføding gjør meg til en bedre jordmor. Jeg ser at det fungerer for de fødende og for partner.

Det som oppleves enda sterkere nå, er at jeg som jordmor må tune mere inn på kvinners iboende kunnskap om seg selv, intuisjonen deres, for hva som er bra for deres kropp og sjel.

Jeg er også en jordmoraktivist. Brenner for faget ‘jordmoderi’ og har deltatt på mange
internasjonale jordmorkongresser. Elsker å lære noe nytt! Er sen-avnavlingsaktivist. I min aktivisme kan dere finne meg på YouTube og se en fødsel fra ABC, The Birth og Perdy i regi av Eva Rose, fødselsfotograf. Har deltatt på Foreldrerådet i en podkast om å føde uten smertestillende.

På fritiden driver jeg med bading i varmt og kaldt vann, el-sykling, padling, seiling, turgåing med hund, Tai Chi, Qigong, strikking, tegning og maling med barnebarna. I tillegg er jeg grunder av Wamini’s fødestue i Uganda.

Min guilty pleasure er en serie jeg anbefaler dere å se - ‘Nytt liv i East End’. Britisk periodedrama om jordmødre fra 1950 til 1960. Jeg lever nå ‘Call The Midwife’ livet i regi av Min Fødsel!

Vil du prate med en jordmor?

Vil du prate med en jordmor?

Book et møte med jordmor

Ring oss gjerne for en kort uforpliktende samtale.

Om du heller ønsker et hjemmebesøk for å diskutere nærmere, så koster det 500 kr, og det trekkes fra prisen på hjemmefødsel om du velger å gå videre. Et slikt hjemmebesøk kan du booke via bookingmodulen nedenfor

Forskning tyder på at hjemmefødsel medfører færre komplikasjoner.

Det er et voksende antall forskningsrapporter som viser at hjemmefødsel medfører færre komplikasjoner for fødekvinnen. Spør oss gjerne om mer informasjon.

Rectangle 22 (1)

En fantastisk opplevelse

Jeg følte meg ivaretatt og støttet gjennom hele fødselen. Jeg gir mine varmeste anbefalinger, og ville ikke vært foruten selv. Jeg har fått minner for livet.

monia profil

Monia Sidia
ROV Pilot

Rectangle 22 (1)

En fantastisk opplevelse

Jeg følte meg ivaretatt og støttet gjennom hele fødselen. Jeg gir mine varmeste anbefalinger, og ville ikke vært foruten selv. Jeg har fått minner for livet.

monia profil

Monia Sidia
ROV Pilot

Kontaktskjema

KONTAKT OSS

 

Vår adresse
Holtegata 24
0355 Oslo

Åpningstider
Mandag - Fredag 09:00-20:00

Telefon
+47 45 85 89 27
Telefontider
Mandag - fredag 09:00 - 20:00
Lørdag-søndag 09:00-16:00

E-post
jordmor@min-fodsel.no

Har du spørsmål?