Jordmor

Elisabeth Grimsrud

Elisabeth Grimsrud

Jeg heter Elisabeth og har vært jordmor i 33 år. Jeg har jobbet på fødeavdelinger av ulik størrelse og på ulike enheter. Aller lengst har jeg jobbet på ABC-enheten som jeg var med å starte opp i 1997.

Jeg visste at det var jordmor jeg ville bli helt fra jeg gikk på videregående. Jeg har alltid vært fascinert over hvor fantastisk kvinnekroppen er med tanke på å kunne gro og føde et helt nytt menneske.

Helt fra jeg var nyutdannet jordmor, har jeg trivdes aller best med å jobbe med kvinner som ønsker seg en fysiologisk, naturlig fødsel. Det får fram urkvinnen i oss!

Etter en ganske lang yrkeskarriere, var tiden moden for faglig påfyll, og da ble det en master i folkehelse, ferdig i 2014. I alle år har jeg vært opptatt av utvikling og forskning innen jordmorfaget, og har holdt meg oppdatert gjennom deltakelse på en mengde jordmorkonferanser i inn- og utland,
stort sett betalt fra egen lomme.

Jeg elsker også god jordmorlitteratur, så det har blitt lest en god del bøker og fagartikler opp gjennom årene. Jeg koser meg like godt med god jordmorlitteratur som med en god roman.

Da ABC skulle startes opp på Aker sykehus i 1997 var det som om jeg fikk en gavepakke i fanget. Det måtte jeg bare bli med på. Der fikk vi utfolde oss innenfor jordmorfaget gjennom den helhetlige omsorgen som ble tilbudt der. Derfor så jeg egentlig ingen grunn til å jobbe noe annet sted.

Allikevel hadde jeg en pause fra ABC for å gjøre noe annet mellom 2009 og 2012. Først jobbet jeg som fagkonsulent i Den norske jordmorforening og det var to givende år med nye utfordringer og erfaringer. Da jeg savnet klinisk arbeid, bar det tilbake til Ullevål hvor jeg først var et års tid på obs-posten for (syke) gravide før jeg endelig kom «hjem» til ABC.

De siste seks årene av ABC sin eksistens var jeg fagjordmor der. I den forbindelse var jeg ansvarlig for å arrangere to jubileumsseminarer (20- og 25-årsjubileum). Seminarene holdt høyt faglig nivå med foredragsholdere fra inn- og utland og vi fikk gode tilbakemeldinger fra deltakerne.

Da ABC ble lagt ned, var det en stor sorg for meg. Jeg hadde jo nesten sett på ABCsom en av mine babyer. Det føltes så feil at noe jeg og andre hadde jobbet så hardt for og med bare ble stengt etter en heller ugrei prosess! For meg var det helt uaktuelt å fortsette de siste årene av yrkeskarrieren min i en stor og medikalisert fødeavdeling. Det var bare ikke noe for meg.

Derfor ble jeg så glad da jeg kunne fortsette å jobbe sammen med noen av kollegene fra ABC i Min Fødsel! Jeg elsker kollegene mine og arbeidsmåten vår, så det kan bli vanskelig å bli kvitt meg.

Jeg er gift med Pål, har to døtre og en bonussønn, to barnebarn og to bonusbarnebarn, samt en til på vei.

På fritiden, liker jeg å tilbringe på hytta på fjellet eller ved sjøen. Jeg strikker nesten hele tiden, og får abstinenssymptomer dersom jeg ikke har et strikketøy tilgjengelig til enhver tid. Det har blitt en slags «selvmedisinering». Akkurat nå går det mye i babytøy. Ellers liker jeg å lage god mat og spise den sammen med gode venner.

Vil du prate med en jordmor?

Vil du prate med en jordmor?

Book et møte med jordmor

Ring oss gjerne for en kort uforpliktende samtale.

Om du heller ønsker et hjemmebesøk for å diskutere nærmere, så koster det 500 kr, og det trekkes fra prisen på hjemmefødsel om du velger å gå videre. Et slikt hjemmebesøk kan du booke via bookingmodulen nedenfor

Forskning tyder på at hjemmefødsel medfører færre komplikasjoner.

Det er et voksende antall forskningsrapporter som viser at hjemmefødsel medfører færre komplikasjoner for fødekvinnen. Spør oss gjerne om mer informasjon.

Rectangle 22 (1)

En fantastisk opplevelse

Jeg følte meg ivaretatt og støttet gjennom hele fødselen. Jeg gir mine varmeste anbefalinger, og ville ikke vært foruten selv. Jeg har fått minner for livet.

monia profil

Monia Sidia
ROV Pilot

Rectangle 22 (1)

En fantastisk opplevelse

Jeg følte meg ivaretatt og støttet gjennom hele fødselen. Jeg gir mine varmeste anbefalinger, og ville ikke vært foruten selv. Jeg har fått minner for livet.

monia profil

Monia Sidia
ROV Pilot

Kontaktskjema

KONTAKT OSS

 

Vår adresse
Holtegata 24
0355 Oslo

Åpningstider
Mandag - Fredag 09:00-20:00

Telefon
+47 45 85 89 27
Telefontider
Mandag - fredag 09:00 - 20:00
Lørdag-søndag 09:00-16:00

E-post
jordmor@min-fodsel.no

Har du spørsmål?