Jordmor og daglig leder

Malene Østergård Braathen

Malene Østergård Braaten

Malene ble utdannet sykepleier i 2013, men visste allerede på det tidspunkt at hun skulle
utdanne seg til jordmor. Året før reiste hun rundt i Ghana på ulike fødeavdelinger,
fødestuer og i bushen for å hjelpe til hvor hun kunne som frivillig medarbeider/ sykepleierstudent. Malene underviste om prevensjon/hygiene på de ulike skolene og det var også i Ghana Malene så sin første fødsel og tok imot «sitt» første barn.

Turen til Ghana var inspirerende, sterk og en opplevelse som endrede hennes syn på global
kvinnehelse og videre viktigheten med økt fokus rundt dette, ikke bare i Afrika, men i hele verden.

Malene ble ferdigutdannet jordmor i 2016 fra Høyskolen på Vestlandet (Bergen). Allerede på jordmor-utdannelsen hadde Malene en pasjon og forståelse for viktigheten av å bevare den fysiologiske fødsel, helhetlig fødselsomsorg og differensiert fødselstilbud rundt om i Norge og i 2016 skrev hun sin Masteroppgave om hjemmefødsler og risikotenkning i Norge.

Etter endt utdannelse jobbet Malene på Norges største fødeavdeling på Ullevål sykehus frem til hun i 2021 ble ansatt på ABC-enheten på Ullevål sykehus. På ABC-enheten fant hun virkelig jordmor-gleden og jordmor-identiteten frem. Her kunne hun endelig jobbe helhetlig samt gi kvinner og familiene den tiden og roen som man trenger når man blir en ny familie.

Malene har videre stor interesse for kvinner med psykiske utfordringer, og som ofte trenger en ekstra hånd gjennom en sårbar tid.

I 2023 ble ABC historie og Malene startet Min Fødsel med 5 av hennes dyktige kollegaer fra ABC og fortsetter kampen om god kvinnehelse.

Vil du prate med en jordmor?

Vil du prate med en jordmor?

Book et møte med jordmor

Ring oss gjerne for en kort uforpliktende samtale.

Om du heller ønsker et hjemmebesøk for å diskutere nærmere, så koster det 500 kr, og det trekkes fra prisen på hjemmefødsel om du velger å gå videre. Et slikt hjemmebesøk kan du booke via bookingmodulen nedenfor

Forskning tyder på at hjemmefødsel medfører færre komplikasjoner.

Det er et voksende antall forskningsrapporter som viser at hjemmefødsel medfører færre komplikasjoner for fødekvinnen. Spør oss gjerne om mer informasjon.

Rectangle 22 (1)

En fantastisk opplevelse

Jeg følte meg ivaretatt og støttet gjennom hele fødselen. Jeg gir mine varmeste anbefalinger, og ville ikke vært foruten selv. Jeg har fått minner for livet.

monia profil

Monia Sidia
ROV Pilot

Rectangle 22 (1)

En fantastisk opplevelse

Jeg følte meg ivaretatt og støttet gjennom hele fødselen. Jeg gir mine varmeste anbefalinger, og ville ikke vært foruten selv. Jeg har fått minner for livet.

monia profil

Monia Sidia
ROV Pilot

Kontaktskjema

KONTAKT OSS

 

Vår adresse
Holtegata 24
0355 Oslo

Åpningstider
Mandag - Fredag 09:00-20:00

Telefon
+47 45 85 89 27
Telefontider
Mandag - fredag 09:00 - 20:00
Lørdag-søndag 09:00-16:00

E-post
jordmor@min-fodsel.no

Har du spørsmål?